ßßß Cookit - przepis na 209. Boczniaki w zalewie octowej

209. Boczniaki w zalewie octowej

Wykonanie

Witam, chciałam wam przedstawić jedne z najsmaczniejszych i najzdrowszych grzybów.
Idealne jako przystawki do letniego grilla.
Składniki:
1 kg grzybów
4 jajka
vegeta lub warzywko
bułka tarta
olej
Składniki na zalewę:
2 l wody
1 szkl. oliwy
1 szkl. octu
7 łyżek cukru
4 cebule
2 łyżki vegety lub warzywka
1 łyżka soli
słoiczek przecieru pomidorowego
3 liście laurowe
pieprz
ziele angielskie
Przygotowanie:
Składniki zalewy wymieszać, cebulę pokroić w krążki i wszystko razem gotować 8- 10 minut.
Grzyby maczamy w roztrzepanym jajku z vegeta i obtaczamy w bułce tartej, smażymy na oleju.
Następnie usmażone grzyby a'la schabowe układać w słoiki i zlewać gotującą się zalewą.
Zakręcić i postawić do góry dnem.
Źródło:http://smaczniegotowane.blogspot.com/2015/08/209-boczniaki-w-zalewie-octowej.html