ßßß
Cookit - przepis na 209. Boczniaki w zalewie octowej
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
209. Boczniaki w zalewie octowej
Składniki
Grzyby
Jajko
Vegeta
Bułka tarta
Olej
Woda
Oliwa z oliwek
Ocet
Cukier
Cebula
Sól
Przecier pomidorowy
Liść laurowy
Pieprz
Ziele angielskie
Wykonanie
Witam, chciałam wam przedstawić jedne z najsmaczniejszych i najzdrowszych
grzybów
.Idealne jako przystawki do letniego grilla.Składniki:1 kg
grzybów
4
jajka
vegeta
lub warzywko
bułka tarta
olej
Składniki na zalewę:2 l
wody
1 szkl.
oliwy
1 szkl.
octu
7 łyżek
cukru
4
cebule
2 łyżki
vegety
lub warzywka1 łyżka
soli
słoiczek
przecieru pomidorowego
3
liście laurowe
pieprz
ziele angielskie
Przygotowanie:Składniki zalewy wymieszać,
cebulę
pokroić w krążki i wszystko razem gotować 8- 10 minut.
Grzyby
maczamy w roztrzepanym
jajku
z
vegeta
i obtaczamy w
bułce tartej
, smażymy na
oleju
.Następnie usmażone
grzyby
a'la
schabowe
układać w słoiki i zlewać gotującą się zalewą.Zakręcić i postawić do góry dnem.
Źródło:
http://smaczniegotowane.blogspot.com/2015/08/209-boczniaki-w-zalewie-octowej.html
Przepisy powiązane
Kurczak w zalewie octowo-pomidorowej
Kurczak w zalewie octowo-pomidorowej
Kurczak w zalewie octowo-pomidorowej
Kurczak w zalewie octowo-pomidorowej
Kurczak w zalewie octowo-pomidorowej
Składniki powiązane (0)