ßßß Cookit - przepis na Ciasto na naleśniki:

Ciasto na naleśniki:

nazwa

Wykonanie

Ale z jaką wkładką? Ano dobrą, trochę pieczarek, sera i szczypiorku.
Pyszneeee! Matko, banał, ale jak ja lubię banały;p Najśmieszniejsze jest to, że człowiek jakoś na to wcześniej nie wpadł, a to żadna filozofia, za to fb wpada na wszystko...dostałam linka na ścianę od Kariny, że o to fajna sprawa i zrobiłam.
Jak ktoś nie ma pomysłu na obiad, na naleśniki, to podsyłam przepis, oczywiście można do nich włożyć cokolwiek, ser, wędlinę...z serem też są dobre, próbowałam;p
Przygotowanie: 25 minut + przygotowanie + 5 min smażenie pieczarek
Koszt: 3 zł - koszt pieczarek
Składniki:
ok 250 g pieczarek
garść sera żółtego - startego
pół szczypiorku
sól morska, pieprz, suszona bazylia, czubrica
olej rzepakowy do smażenia
łyżka masła
***
2 szklanki mąki pszennej
2 jaja eco
2 szklanki mleka
sól, łyżka oleju rzepakowego
Składniki na ciasto mieszam ze sobą, zaczynam jednak po połączenia jajek z mlekiem, rozkłócam je za pomocą trzepaczki, następnie dodaję mąkę, stopniowo, sól, bazylię i czubricę.
Ciasto pozostawiam na jakąś godzinkę, żeby odpoczęło.
Pieczarki przemywam szybko pod wodą, żeby jej nie nabrały, siekam na drobno.
Wrzucam je na roztopione masło, doprawiam do smaku solą, pieprzem, smażę aż zmiękną.
Następnie odcedzam je w durszlaku, po czym łączę ze startym serem, posiekanym szczypiorkiem.
Na patelnię wlewam odrobinę oleju, rozgrzewam go i powoli nakładam porcję ciasta, ni za dużo, średniej wielkości placek, na niego nakładam trochę farszu, czekam aż się zetnie, delikatnie łyżką wciskam farsz w placka, po czym nakładam na wierzch taką ilość ciasta, żeby przykryła nadzienie.
Smażę na rumiano z obu stron.
Źródło:http://olalallola.blogspot.com/2014/04/troche-inne-nalesniki-z-wkadka.html