Wykonanie
Słodkości...moje kochane;pChoć wcale nie takie słodkie jakby się wydawało.Moja propozycja na dziś dla mojej Funfeli i dla mnie...jako małe osłodzenie sobie pracy;)Myślę, że będzie Wam smakować;)Przygotowanie: 30-40 minutKoszt: około 22 złSkładniki:300 ml
mleka2
jajkaszklanka
mąki pszennej1/2 szklanki
mąki kukurydzianej1/4 szklanki
wodyszczypta
soli2 łyżeczki
cukru migdałowegoserek waniliowy Daniogarść
orzechów laskowychodrobina
sezamuopakowanie
herbatników maślanych Petite Beurrełyżka
kawy rozpuszczalnejłyżeczka
masłałyżka
oliwy z oliwekpolewa krówkowa DelectaSkładniki na ciasto mieszam w blenderze, tzn
mąkę,
mleko,
jajka,
cukier waniliowy,
sól,
kawę,
wodę,
oliwę. Miksuję na gładką masę, odstawiam na bok na około 15 minut.Na rozgrzanej patelni smażę cienkie naleśniki na złoty kolor z obu stron.Do miski wrzucam
sezam, posiekane drobno
orzechy,
serek waniliowy oraz
twaróg.Mieszam składniki.Dodaję
herbatniki zgniecione na bardzo drobno, raz jeszcze mieszam.
Banany obieram ze skóry, dzielę na 4 kawałki. Na patelni rozpuszczam
masło, po czym podsmażam
banany na złoty kolor.Na naleśnika nakładam równomiernie masę,
banana, zawijam wedle gustu. polewam rozpuszczoną masą
krówkową.* Z podanej ilości wyszło mi 10 naleśników, jest zatem kogo częstować...Ja załapałam się na 2...;p




...uszy się trzęsły, mniemam, że dobre;)