ßßß

Składniki-1 średnia główka młodej kapusty-3 marchewki-1 cebula-ziele angielskie-liść laurowy-60 dkg kiełbasy (według uznania)-20 dkg szynki surowej wędzonejlub boczku-20 dkg koncentratu pomidorowego-przyprawy-sól-pieprz,odrobina chili (według uznania)-cukier do smaku-15-20 dkg margarynyPrzygotowanie:Kapustę poszatkować , włożyć do garnka ,podlać wodą i ugotować.Marchewkę (startą na grubych oczkach ,przesmażyć na margarynie z liściem laurowym i zielem angielskim ,koncentratem pomidorowym(podlać 1/2 szklanki wody i dusić od 5-10 minut pod przykryciem)Na drugiej patelni podsmażyć na tłuszczu cebulkę pokrojoną w kostkę ,szynkę wędzoną surową i kiełbasę pokrojoną w półksiężyce .Z kapusty odlać wodę ,dodać uprzednio podsmażone wędliny z cebulką ,marchewkę przesmażoną z koncentratemdodać przyprawy (według uznania )Całość dobrze wymieszać.Smacznego!!!