Wykonanie
Do tego ciasta nie muszę namawiać, każdy wie że jest bardzo smaczne i nie potrzeba specjalnych umiejętności aby je przygotować .....




Składniki na
biszkopt :-3
jajka-1/2 szklanki
cukru-1 szklanka
mąki-1 łyżeczka
proszku do pieczenia-4 łyżki
wody-4 łyżki
olejuBiałka ubić na sztywno i stopniowo dodawać
cukierdalej ubijając do wyczerpania
cukru.Następnie dodajemy
żółtka,
wodę,
oliwę,
mąkę wymieszaną z
proszkiem do pieczenia.Całość delikatnie łączymy za pomocą drewnianej łyżki.Blacha 24 x 40-1 kg
truskawek-1
śmietana kremówka 250 ml (30%)-1
galaretka truskawkowa na 250 ml
wody4
galaretki truskawkowe ( 7 szklanek
wody po 250 ml )Nasączenie :-1/2 szklanka
wody-2 łyżki
cukru-sok z 1/2 wyciśniętej
cytryny-kilka kropli
olejku cytrynowegoTruskawki obrać z szypułek, opłukać pod bieżącą
wodąJedną
galaretkę truskawkowąrozpuścić w 250 ml
wody ,
Biszkopt nasączyć,następnie ubić 250 ml
śmietany na sztywno, wlać jedną rozpuszczoną chłodną
galaretkę połączyć mikserem, wylać to na nasączony
biszkopt,Poukładać
truskawki zalać tężejącą
galaretką truskawkową4
galaretki rozpuścić w 7 szklankach
wodyWłożyć do lodówki na kilka godzinSmacznego !!!!