Bardzo lubię sernik, ale najbardziej gotowany. Jest delikatny, wilgotny. Dzisiaj wzbogaciłam go jagodami. Ciasto z pewnością będzie wszystkim smakować. Jest doskonały na święta i przeróżne rodzinne uroczystości.Składniki:Biszkopt według przepisuhttp://www.saloniksmakow.blogspot.com/2014/07/truskawkowa-fantazja-dzisiaj-proponuje.htmlMasa serowa:1 kg sera3 jaja (pianę ubić z białek)20 dag margaryny1,5 szkl. cukru pudru1/3 szkl. mleka1 budyń waniliowy1 łyżka mąki ziemniaczanej1 cukier waniliowydżemjagodowy i jagody mrożone lub świeżeMasa śmietanowa:0,5 śmietany tortowej1 galaretka brzoskwiniowaWykonanie:Pieczemy biszkopt. Gdy wystygnie przekrajamy go na dwie części. Jedna część grubsza będzie spodem i jej nie nasączamy. Drugą część można nasączyć.Masło ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, dodajemy żółtka, ser (wcześniej zmielony lub z wiaderka). Wszystko dobrze miksujemy. Na koniec dodajemy ubitą pianę z białek. Masę przelewamy do garnka, mieszając gotujemy . Mąkę ziemniaczaną mieszamy z mlekiem i proszkiem budyniowym. Wlewamy to do masy serowej intensywnie mieszając, aż masa zgęstnieje.Grubszą część biszkoptu smarujemy cienką warstwą dżemujagodowego i wykładamy jagody. Na jagody wylewamy ciepłą masę serową i schładzamy. Na masę serową kładziemy cieńszy biszkopt i nasączamy ponczem.Śmietanę ubijamy na sztywno i dodajemy tężejącą galaretkę brzoskwiniową (rozpuszczoną w szklance wody). Masę śmietanową wylewamy na biszkopt.Wierzch ciasta możmy ozdobić starta czekoladą lub jagodami.Smacznego!