Wykonanie
Zachwyciła nas ta
sałatka, wszystko w niej jest na miejscu i pasuje idealnie. Będzie pyszna również w wersji bez
kurczaka, bardzo gorąco ją polecam :) Przepis na FB podesłała mi Monika, podaję go z moimi zmianami.



250 gramów
sera żółtego (użyłam goudy i edamskiego w równych proporcjach)1 puszka
kukurydzy1 duży
filet z kurczaka1 puszka
ananasów1
ogórek szklarniowypęczek
szczypiorku3 łyżki
majonezu1 łyżka kwaśnej gęstej
śmietany 18%2 - 5 ząbków
czosnku ( użyłam 2 sporych ząbków, można dać więcej)
przyprawa gyros lub kebab (polecam z firmy Kotanyi)
sólświeżo zmielony
czarny pieprzFileta umyć, pokroić w kostkę, usmażyć na
oleju z dodatkiem
przyprawy kebab lub gyros, odsączyć z tłuszczu, ostudzić.
Ser i
ogórka pokroić w kostkę,
ananasa w małe kawałki.
Kukurydzę odsączyć z zalewy.
Szczypiorek posiekać.
Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do
majonezu i
śmietany, wymieszać.Warzywa,
mięso,
zieleninę,
ananasa i
ser wymieszać z
sosem majonezowym, doprawić do smaku
solą i świeżo zmielonym
czarnym pieprzem.