Wykonanie
Ta prosta i szybka
sałatka posmakuje wielbicielom
buraczków i nie tylko, słodko -
winna w odbiorze, tania i sycąca :)

1 słoiczek
buraczków konserwowych ( użyłam swojskich)3
ogórki konserwowe4
jaja ugotowane na twardo1 średnie
winne jabłko0,5 puszki
kukurydzy1 mała fioletowa
cebula3 łyżki
majonezu2 łyżki
śmietany lub
jogurtu naturalnego ( może tez być grecki)
sól,
pieprzcukier ( opcjonalnie)siekana
zielenina do posypania przed podaniem
Buraczki i
kukurydzę odsączamy z zalewy.
Jabłko ścieramy na dużych oczkach.
Jaja,
cebulę i
zieleninę siekamy.
Ogórki kroimy w drobną kosteczkę.Wszystko ( oprócz
zieleniny) wrzucamy do miski, dodajemy
sól,
pieprz,
majonez z
jogurtem lub
śmietaną, mieszamy, ewentualnie dodajemy odrobinę
cukru.Przed podaniem posypujemy siekaną
zieleniną ( u mnie zielona
pietruszka).

