Wykonanie
Parę drobnych dodatków i filecik zyskuje całkiem nowe oblicze :)

3 spore
filety z kurczakaprzyprawa do kurczaka2
jajabułka tartapierzynka:2 duże
pory1 strąk
czerwonej papryki150 gramów
sera pleśniowego startego na dużych oczkach
sól,
pieprzFilety umyć, osuszyć, rozbić, przekroić na mniejsze kawałki, obsypać
przyprawą, odstawić na 20 minut.
Pory (optymalnie tylko białą część) pokroić na półtalarki.
Paprykę pokroić w kosteczkę. Warzywa zeszklić na małej ilości
oleju, posolić i popieprzyć.
Jaja roztrzepać, zamaczać
mięso, panierować w
bułce, smażyć z jednej strony do zrumienienia, odwrócić i teraz na tą przysmażoną stronę nałożyć przyrządzone warzywa i posypać tartym
serem.Zmniejszyć gaz, przykryć pokrywką i smażyć aż do rozpuszczenia się
sera.

