Wykonanie
Przepis zobaczyłam dawno temu w jednej z książek Jamiego Olivera... Od razu przypadł Nam do gustu, niby zwyczajna
pierś z kurczaka opanierowana a jednak zupełnie inna ;)
- 1 podwójna
pierś z kurczaka-
sól,
pieprz,
przyprawa do kurczaka-
oliwa lub
olej-
jajko-
bułka tarta- patyczki do szaszłyków
-
pierś z kurczaka umyć, oczyścić z błon, pokroić na średnie kostki- do miseczki wlać łyżkę
oliwy lub
oleju, wsypać
przyprawy, dodać pokrojone kawałki
kurczaka - całość wymieszać (najlepiej odstawić na ok 30 min., żeby smaki się przegryzły)- w tym czasie przygotować dwa talerze, na jeden wsypać
bułkę tartą, na drugi wbić
jajko, roztrzepać widelcem- na patyki do szaszłyków nabijać kawałki
kurczaka, panierować najpierw w
jajku i
bułce tartej- smażyć na rozgrzanym
oleju do zrumienieniaNajlepiej podawać z ziemniaczkami i surówką ;)Smacznego.