ßßß
około 600 - 700 gramów schabu bez kości1 strąk czerwonej papryki1 strąk zielonej papryki200 gramów pieczarek2 łyżki koncentratu pomidorowego3 ząbki czosnku1 średnia cebula1/3 szklanki zimnej wody + 1 kopiasta łyżka mąki pszennejsól, pieprzsłodka i ostra papryka1/4 łyżeczki ziół prowansalskich lub mieszanki ziołowej do pizzySchab umyć, osuszyć, pokroić na 1 cm plastry.Czosnek obrać, pokroić na plasterki.Mięso podsmażyć z czosnkiem na patelni, przełożyć do rondla, zalać wrzątkiem tak, by woda przykrywała mięsko, dodać przyprawy, gotować pod przykryciem około 30 - 40 minut (zależy od mięsa).Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić na plasterki, podsmażyć na patelni do zredukowania soku.Papryki pokroić w paseczki, cebulę w piórka, podsmażyć na tym samym oleju co wcześniej mięsko z czosnkiem. W połowie duszenia mięsa wrzucić warzywa i grzyby do sosu.Kiedy mięso będzie już gotowe, uzupełnić sos wodą, zagotować, dodać koncentrat, zagotować, zagęścić mąką wymieszaną z wodą, dodać zioła, doprawić ewentualnie pozostałymi przyprawami.