ßßß
1 i 1/4 szklanki mąki pszennej2 kopiaste łyżeczki proszku do pieczenia3 łyżki zmielonych orzechów (możecie dać jakie tylko lubicie)garść posiekanych orzechów1/3 szklanki brązowego cukru1 łyżeczka cukru waniliowego1 jajo0,5 szklanki mleka50 gramów stopionego, schłodzonego masłaglazura:30 gramów stopionego, lekko ciepłego masła1 kopiasta łyżeczka cynamonu2 kopiaste łyżki brązowego cukruorzechy do dekoracjiW jednej misce mieszamy mąkę, cukry, proszek do pieczenia i zmielone orzechy.W drugiej mieszamy jajo, mleko, masło, zawartość tej miski przelewamy do pierwszego naczynia, mieszamy łyżką do połączenia składników, wsypujemy posiekane średnio orzechy, rozprowadzamy po cieście.Foremkę do muffin wypełniamy papilotkami, nakładamy ciasta do 3/4 wysokości, pieczemy około 25 minut w temperaturze 190 stopni, do suchego patyczka.Masło mieszamy z cukrem i cynamonem. Jeszcze ciepłe muffiny smarujemy glazurą, dekorujemy orzechami.
