ßßß
przepis z moimi zmianami stąd250 gramów pulpy bananowej (około 2,5 średnich bananów)1 jajo1 szklanka mąki pszennej2 łyżki mąki kukurydzianej (można zastąpić pszenną lub ryżową)1 łyżka cukru waniliowego1,5 łyżki cukru (możemy użyć brązowego)1,5 łyżeczki proszku do pieczeniaszczypta soli3/4 łyżki spirytusu lub octucukier puder do posypaniaZmiksowane owoce ucieramy z solą, jajem, cukrami, mąką kukurydzianą, proszkiem do pieczenia do dokładnego połączenia składników.Na rozgrzany olej kładziemy porcje ciasta z 1 łyżki stołowej, smażymy na złoto z obu stron. Aby ciasto lepiej odchodziło od łyżki, możemy ją zmoczyć w miseczce z olejem.Odsączamy na ręczniku papierowym, posypujemy cukrem pudrem, smacznego.