Wykonanie
Łakocie dla amatorów
bananów, ich smak jest tutaj wyczuwalny na pierwszym miejscu. Puszyste i błyskawiczne, porcja na około 14 - 16 sztuk.

przepis z moimi zmianami stąd250 gramów pulpy bananowej (około 2,5 średnich
bananów)1
jajo1 szklanka
mąki pszennej2 łyżki
mąki kukurydzianej (można zastąpić pszenną lub
ryżową)1 łyżka
cukru waniliowego1,5 łyżki
cukru (możemy użyć brązowego)1,5 łyżeczki
proszku do pieczeniaszczypta
soli3/4 łyżki
spirytusu lub
octucukier puder do posypaniaZmiksowane
owoce ucieramy z
solą,
jajem,
cukrami,
mąką kukurydzianą,
proszkiem do pieczenia do dokładnego połączenia składników.Na rozgrzany
olej kładziemy porcje ciasta z 1 łyżki stołowej, smażymy na złoto z obu stron. Aby ciasto lepiej odchodziło od łyżki, możemy ją zmoczyć w miseczce z
olejem.Odsączamy na ręczniku papierowym, posypujemy
cukrem pudrem, smacznego.
