Wykonanie

Od bardzo dawna chodziły za mną racuchy. Opędzałam się od nich skutecznie jako, że postanowiłam parę kilo zrzucić, ale dzisiaj poległam ;) Zostało mi trochę
mleczka kokosowego po ostatniej zupie
imbirowo-marchewkowej więc coś musiałam z nim zrobić. W dodatku z koszyczka smutno patrzyły na mnie przejrzałe
banany.... no musiałam coś wymyśleć i tak oto powstały dzisiejsze rachuchy. Polecam Wam bardzo :)Składniki:3 szkl.
mąki pszennej2
jajka3 łyżeczki
cukru waniliowegoszczypta
soli1 łyżka
cukru2 łyżeczki
proszku do pieczenia150 ml
mleczka kokosowegook 1,5 szkl.
mlekaponadto:2-3 dojrzałe
banany pokrojone w plastry
olej do smażenia
cukier puder do posypaniaWszystkie składniki bardzo dokładnie zmiksować. W razie konieczności dolac
mleka. Ciasto powinno
mieć konsystencję gęstej
śmietany. Na koniec dodac pokrojone w plastry
banany. Smażyć z dwóch stron na rozgrzanym
oleju na średnim ogniu uważając by się nie przypaliły. Osuszyć na ręczniku papierowym. Podawać posypane
cukrem pudrem.Smacznego :)
