Wykonanie
Szybki i syty obiadek, który może być również przyrządzony w wersji wege :) W wersji de luxe możemy podać go z
wędzonym łososiem.

400 gramów
mrożonego szpinaku4 ząbki
czosnku ( wg uznania)100 ml kwaśnej
śmietany 18%2 łyżki
masła1 duży
filet z kurczakasól,
pieprz, ewentualnie
vegeta50 gramów drobno starego
sera żółtegoodrobinka
soku z cytryny ( do około 0,5 łyżeczki)
makaron wg potrzeb ( u mnie około 350 gramów)
Szpinak rozmrażamy (może być na sitku), wkładamy do rondla, podsmażamy do zredukowania
wody, dodajemy
masło, przeciśnięty przez praskę
czosnek, smażymy przez parę minut.
Kurczaka kroimy w cienkie paseczki, oprószamy
solą,
pieprzem, smażymy na
oleju.
Mięsko przekładamy do
szpinaku, doprawiamy całość, zalewamy
śmietanką, ewentualnie dodajemy odrobinkę
soku z cytryny, zagotowujemy.Podajemy z
makaronem i drobno
utartym serem żółtym.