Jest kilka dań, które mi nie wychodzą. Są też takie, które robię naprawdę dobrze. W tym przypadku jednak powiem, że risotto to mój konik. Wyszło naprawdę genialne!Składniki na risotto bianco:- ryż do risotto arborio Halina- 1 cebula- 4 ząbki czosnku- 1 kieliszek wina- 3 łyżki masła- 3 łyżki oliwy z oliwek- parmezan- sól, pieprz- bulion warzywnySkładniki na dodatki:- 1 opakowanie pieczarek- 2 piersi z kurczaka- pietruszkaPrzygotowanie:1. Ryż przygotowuje z tego przepisu. Jest to sprawdzona przeze mnie metoda zaproponowana przez Jamiego Oliviera.2. Pieczarki kroję i smażę je na oliwie z oliwek aż zbrązowieją. Dodaję pokrojonego kurczaka, solę i pieprzę i smażę aż kurczak będzie gotowy (razem z pieczarkami).3. Po odstawieniu risotto na dwie minuty z łyżką masła, dodaję do niego wszystko co znajdowało się na patelni, łącznie z sokiem jaki wytworzył się przy pieczeniu pieczarek.4. Kroję drobno pietruszkę i dekoruje nią danie.