ßßß
 
            
         foto: spheresis.comSkładniki:- kawałek karkówki około pół kilo- 2 cebule- 4 ząbki czosnku- 2 łyżki masła- 2 łyżki oliwy- 250 ml piwa ciemnego- 2 liście laurowe- 2 ziela angielskie- 2 łyżki miodu- 1 gałązka rozmarynu- pieprz czarny- ziemniaki pokrojone w talarki i przysmażone na olejuKarkówkę kroję w plastry, nacieram solą, czosnkiem i pieprzem odstawiam na chwilę. Mięso obsmażam na oliwie z obu stron na rumiano. Dodaję cebulę i masło. Kiedy cebula się zeszkli dolewam piwo, miód, rozmaryn, liście laurowe i ziele. Przykrywam i duszę przez około 20 minut. Doprawiam do smaku solą, pieprzem i podaję z talarkami z ziemniaków.
foto: spheresis.comSkładniki:- kawałek karkówki około pół kilo- 2 cebule- 4 ząbki czosnku- 2 łyżki masła- 2 łyżki oliwy- 250 ml piwa ciemnego- 2 liście laurowe- 2 ziela angielskie- 2 łyżki miodu- 1 gałązka rozmarynu- pieprz czarny- ziemniaki pokrojone w talarki i przysmażone na olejuKarkówkę kroję w plastry, nacieram solą, czosnkiem i pieprzem odstawiam na chwilę. Mięso obsmażam na oliwie z obu stron na rumiano. Dodaję cebulę i masło. Kiedy cebula się zeszkli dolewam piwo, miód, rozmaryn, liście laurowe i ziele. Przykrywam i duszę przez około 20 minut. Doprawiam do smaku solą, pieprzem i podaję z talarkami z ziemniaków.