spód:30g cukru pudru1 jajko120 margaryny250g mąki1 łyżeczka proszku do pieczeniamasa serowa:5 żółtek250g cukru pudru1kg twarogu1 cytryna600g mleka120g oleju2 budynie wanilioweszczypta soliwierzch:100g cukru pudru ( 1/2 szklanki)5 białekszczypta soliWszystkie składniki na spód wymieszać na jednolitą masę, wyłożyć na blachę posmarowaną masłem lub wyłożoną papierem do pieczenia.Żółtka , twaróg , cukier i sok z cytryny zmiksować. Dodać mleko, olej i szczyptę soli. Całość rozprowadzić na spodzie i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec 50 minut.Krótko przed końcem tego czasu ubić białka na sztywna pianę, dodać cukier i sól. Ubite białka rozsmarować na upieczonym serniku i wstawić jeszcze na 10 minut w temp 180 stopni ) do uzyskania delikatnego rumianego koloru). Upieczone warto wstawić do chłodnego pomieszczenia gdzie będzie stygło, dzięki temu uzyskamy piękne łezki na wierzchu piany:)Wyjąć z formy po ostygnięciu.