ßßß
Kolejne proste, jednogarnkowe danie. Tym razem zupa pomidorowa, którą moje córeczki bardzo lubią. Ponieważ zupa powstała już jakiś czas temu, użyłam do niej gotowej passaty pomidorowej, którą można zastąpić świeżymi pomidorami. Do zupy dodałam czerwoną soczewicę.Bardzo szybko zniknęła...Składniki:1 mała cebula, posiekana1 marchew, starta na grubych oczkachkawałek selera, starty na grubych oczkach1/2 szkl czerwonej soczewicy1/2 szkl ryżu brązowego, namoczonego przez 5-6h (lub całą noc)ok. 1.5l wody500g passaty pomidorowej1 łyżka oliwyprzyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, lubczyk, sól morska, pieprz ziołowy, sos sojowyWszystkie składniki umieściłam w garnku, zagotowałam, a następnie gotowałam na malym ogniu przez ok. 20 minut. Doprawiłam sosem sojowym i podałam :)