Wykonanie

Kolejne proste, jednogarnkowe danie. Tym razem zupa pomidorowa, którą moje córeczki bardzo lubią. Ponieważ zupa powstała już jakiś czas temu, użyłam do niej gotowej passaty pomidorowej, którą można zastąpić świeżymi
pomidorami. Do zupy dodałam
czerwoną soczewicę.Bardzo szybko zniknęła...Składniki:1 mała
cebula, posiekana1
marchew, starta na grubych oczkachkawałek
selera, starty na grubych oczkach1/2 szkl
czerwonej soczewicy1/2 szkl
ryżu brązowego, namoczonego przez 5-6h (lub całą noc)ok. 1.5l
wody500g passaty pomidorowej1 łyżka
oliwyprzyprawy:
liść laurowy,
ziele angielskie,
lubczyk,
sól morska,
pieprz ziołowy,
sos sojowyWszystkie składniki umieściłam w garnku, zagotowałam, a następnie gotowałam na malym ogniu przez ok. 20 minut. Doprawiłam
sosem sojowym i podałam :)