Wykonanie
Jako wielka fanka domowych hamburgerów nie byłabym sobą, gdybym nie próbowała zrobić ich na grillu. Spróbowałam i wyszły (
powiem nieskromnie) przepyszne! Chrupiąca
bułka z pysznym
mięsem, jest świetną alternatywą dla
kiełbasy i szaszłyków na weekendowe grillowanie. Wypróbujcie, a nie pożałujecie :)

Potrawa przygotowana z tego przepisu zawiera glutenCzas przygotowania: 10 minut + czas na grillowanieIlość porcji: 6Składniki:500g
mięsa mielonego6
bułek z
sezamem6 plasterków
żółtego seraPomidor½
ogórkaUlubiony sos:
ketchup,
majonezPrzyprawy: świeżo mielony
pieprz, świeżo mielona
sólMięso mielone umieszczamy w misce i doprawiamy obficie
solą i
pieprzem. Formujemy z niego 6 hamburgerów. Umieszczamy w wypukłej kratce do grillowa i pieczemy po kilka minut z każdej strony. W międzyczasie kroimy
pomidora i
ogórek w plasterki.
Bułki rozcinamy na pół. Kiedy już
mięso będzie prawie gotowe grillujemy
bułki z każdej strony. Uważamy by się nie przypaliły. Zdejmujemy wszystko z grilla. Układamy
mięso,
ser,
ogórek i
pomidor oraz polewamy sosami, w dowolnej ulubionej kolejności. Zajadamy
póki ciepłe. Smacznego





