Zachęcam do wypróbowania poniższego przepisu na pulpety drobiowe w sosie koperkowym. Podobnie jak z wieloma innymi przepisami totalnie improwizowałam, ale udało się - pulpeciki wyszły smaczne i miękkie. Mężo się zajadał aż mu się uszy trzęsły :)SKŁADNIKI na około 35 pulpecików:ok 0,7kg mięsa drobiowego (ja użyłam filetów z ud kurcząt)3 małe cebuleoliwa z oliwek do smażeniaząbek czosnkuok 1/2 szklanki bułki tartejsól i pieprz2 jajkamała śmietana 12% (ok 180g)pęczek kopru1/2 l bulionu warzywnego1 łyżka mąki (opcjonalnie do zagęszczenia sosu)Cebulkę pokroić w drobną kostkę, dodać posiekany czosnek i zeszklić na oliwie.Do zmielonego wcześniej mięsa dodać jajka, bułkę tartą oraz podsmażoną wcześniej cebulkę. Doprawić solą i pieprzem.Oliwę rozgrzać na patelni. Z mięsa lepić małe kulki (nieco większe od orzecha włoskiego) i podsmażyć ze wszystkich stron (do zarumienienia), następnie zdjąć z ognia.W garnku zagotować bulion, dodać zahartowaną śmietanę oraz posiekany koperek. Na końcu do sosu przełożyć pulpety. Doprawić do smaku solą i pieprzem i pogotować kilka minut na małym ogniu. W razie potrzeby zagęścić łyżką mąki.SMACZNEGO