Wykonanie
To bardzo szybki, prosty i tani pomysł na obiad. Do tego bardzo smaczny! Przyznam, że wcześniej nie przepadałam za
koperkiem, jednak od jakiegoś czasu zauważam, że moje smaki znacznie się zmieniają. Też tak macie? Coś czego kilka lat temu bym nie spróbowała dziś jest dla mnie przysmakiem i odwrotnie. Ciekawe co mnie czeka przez najbliższe lata, może polubię tak znienawidzoną wątróbkę? Nieee co to, to chyba nieee :) Zapraszam!

SKŁADNIKI:- 4
jajka-
cebula- duży pęczek
koperku- ok. 3/4 szklanki
bulionu warzywnego- 2-3 łyżki
oliwy- 2-4 łyżki
śmietany 12%- 2 łyżki
mąki-
sól i
pieprzPRZYGOTOWANIE:
Jajka gotujemy na twardo. W rondlu rozgrzewamy
oliwę i dodajemy pokrojoną w kosteczkę
cebulę uważając by się nie zrumieniła. Gdy zmięknie dolać
bulion, podgotować a następnie zmiksować na gładko. Dodać posiekany drobno
koperek a następnie
śmietanę podpitą
mąką na gładko bardzo energetycznie mieszając. Doprawić
solą i
pieprzem. Podawać z
ziemniakami obficie polanymi sosem. Smacznego!
