ßßß
Biszkopt3 jajka80 g cukru100 g mąki1 łyżka kakao1 płaska łyżeczka kawy rozpuszczalnej (ja zastąpiłam kakao)1/2 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżki olejuJajka ucieramy z cukrem na jasną i puszystą masę. Następnie dodajemy olej i miksujemy chwilę. Mąkę przesiewamy, łączymy z proszkiem, kakao, kawą i dodajemy do jajek. Całość delikatnie mieszamy szpatułką, aż wszystkie składniki się połączą. Masę wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia (tylko dno) i pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku ok. 15 minut (lub tzw. suchego patyczka). Wyjmujemy, studzimy, a potem ponczujemy. Zostawiamy w formie.Poncz125 ml słodkiej kawyWarstwa malinowa350 g mrożonych malin2 galaretki malinowe350 ml wrzątkuGalaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i do tej gorącej wody dodajemy zmrożone maliny. Uważamy, bo masa bardzo szybko się ścina. Jejku nie wiedziała że aż tak szybko:) nowa fajna rzecz której nauczyłam sie przy robieniu ciasta :)Nie wkładamy jej absolutnie do lodówki, bo zetnie się natychmiastowo. Tężejącą masę przelewamy na naponczowany biszkopt. Odstawiamy do zastygnięcia.Masa serowa500 g twarogu sernikowego200 ml kremówki5 łyżki cukru pudru (najlepiej spróbować masy i jak będzie za mało słodkie można dodać więcej:)3 płaskie łyżeczki żelatyny100 ml wrzątkuDodatkowokakaoŻelatynę zalewamy wrzątkiem i mieszamy do chwili rozpuszczenia się. Następnie, odstawiamy do przestygnięcia. Ser miksujemy z cukrem pudrem. W osobnej miseczce ubijamy mocno schłodzoną kremówkę i dodajemy tak ubitą kremówkę do sera i delikatnie mieszamy. Na koniec dodajemy żelatynę i miksujemy do chwili połączenia się składników. Masę serową przekładamy na maliny, wyrównujemy wierzch i wstawiamy do lodówki aby stężała.Gdy całość zastygnie, oprószamy kakao.