ßßß
/przepis pochodzi z Moje Wypieki z moimi modyfikacjami/Składniki na kruchy spód:160g mąki pszennej30g kakao60g cukru pudruszczypta soli100g zimnego masła1 jajkoSkładniki wyrobić w malakserze na elastyczne ciasto, Rozwałkować je na wielkość formy o średnicy 25cm, wysmarowanej masłem i wysypanej mąką. Ponakłuwać widelcem. Schłodzić minimum 2 godziny. Po tym czasie na ciasto wyłożyć papier do pieczenia, wysypać specjalne kulki lub fasolę, ryż. Piec w temperaturze 190 º C przez 15 minut. Następnie papier usunąć i piec kolejne 15-20 minut.Wyjąć, wystudzić.Krem:500g serka mascarponeok 200g mleka słodzonego skondensowanego (dodawałam na oko, do smaku)Wszystkie składniki powinny być schłodzone przez noc w lodówce. W misie miksera umieścić mascarpone i mleko skondensowane i rozpocząć ubijanie. W miarę ubijania (w razie potrzeby) dodać więcej mleka skondensowanego. Krem będzie robił się coraz bardziej gęsty, aż przestanie spływać z mieszadeł miksera. Uwaga, żeby nie ubijać zbyt długo, bo krem może się zwarzyć. Krem wyłożyć na schłodzony spód tarty. Schłodzić przez 2 godziny w lodówce.Dodatkowo:świeże owoce - u mnie maliny, truskawki, borówki, czereśnie, jagodyOwoce ułożyć na schłodzonej tarcie. Przechowywać w lodówce lub zjeść od razu :)
Bon appetit!