Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 5 sztuk
woda 1 szklanek
mąka 3 szklanek
olej 1 szklanek
proszek do pieczenia 3 łyżek deserowych
kakao 2 łyżek deserowychWykonanie:Ubijać
jajka z
cukrem na sztywno. Dosypać 2,5 szklanki
mąki,
olej i szklankę
wody,
proszek do pieczenia.Dzielimy na dwie części, do jednej dosypujemy resztę
mąki, a do drugiej
kakao.Wylewać na blaszkę raz jedno ciasto, raz drugie (zawsze na środek).Piec około 30 min.Autor: pawlo1404Zobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWielkanocKomentarze:Autor: pinka:DData: 2011-10-23SUPER TA BABKA JESZCZE LEPSZEJ NIE JADŁAM POLECAM SUPER...Autor: malaaaa24Data: 2011-09-22
Cukru ok 1,5 szklanki.Autor: kkData: 2011-09-06zamiast
oleju do ciasta dodaję stopioną
margarynęAutor: emiData: 2011-03-29a
cukier to co ukradli??Autor: pawlo1404Data: 2011-03-01superAutor: IzaData: 2010-11-08Ja piekłam w 180 stopniach wyszło dobreAutor: dariaooData: 2010-11-08a w jakiej temperaturze/?Autor: daria 00Data: 2010-11-08a ile tego
cukruAutor: KrychaData: 2010-11-0430 min?! I w jakiej temperaturze?Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: