ßßß
 
            
         Składniki:5 jajek1,5 szklanki cukru1 szklanka oleju1 szklanka przegotowanej, ciepłej wody2,5 szklanki mąki2 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżki kakao2 łyżki mąkiJajka miksujemy razem z cukrem, aż rozpuści się cukier. Stopniowo (cały czas miksując) dodajemy olej, ciepłą wodę, mąkę z proszkiem do pieczenia. Po dokładnym wymieszaniu składników ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej części dodajemy mąkę, a do drugiej kakao i dokładnie mieszamy. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto jasne i ciemne nakładamy na przemian na środek formy ( po dwie łyżki stołowe - jasnego i ciemnego ciasta). Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni, ale po włożeniu ciasta temperaturę zmniejszamy do 160 stopni. Pieczemy jedną godzinę.Smacznego!
Składniki:5 jajek1,5 szklanki cukru1 szklanka oleju1 szklanka przegotowanej, ciepłej wody2,5 szklanki mąki2 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżki kakao2 łyżki mąkiJajka miksujemy razem z cukrem, aż rozpuści się cukier. Stopniowo (cały czas miksując) dodajemy olej, ciepłą wodę, mąkę z proszkiem do pieczenia. Po dokładnym wymieszaniu składników ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej części dodajemy mąkę, a do drugiej kakao i dokładnie mieszamy. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto jasne i ciemne nakładamy na przemian na środek formy ( po dwie łyżki stołowe - jasnego i ciemnego ciasta). Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni, ale po włożeniu ciasta temperaturę zmniejszamy do 160 stopni. Pieczemy jedną godzinę.Smacznego!
