Wykonanie
Proste, ale niezwykłe. Znane, ale zawsze zaskakujące swoim wyglądem i smakiem.

Składniki:5
jajek1,5 szklanki
cukru1 szklanka
oleju1 szklanka przegotowanej, ciepłej
wody2,5 szklanki
mąki2 łyżeczki
proszku do pieczenia2 łyżki
kakao2 łyżki
mąkiJajka miksujemy razem z
cukrem, aż rozpuści się
cukier. Stopniowo (cały czas miksując) dodajemy
olej, ciepłą
wodę,
mąkę z
proszkiem do pieczenia. Po dokładnym wymieszaniu składników ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej części dodajemy
mąkę, a do drugiej
kakao i dokładnie mieszamy. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto jasne i ciemne nakładamy na przemian na środek formy ( po dwie łyżki stołowe - jasnego i ciemnego ciasta). Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni, ale po włożeniu ciasta temperaturę zmniejszamy do 160 stopni. Pieczemy jedną godzinę.Smacznego!
