Wykonanie
Makaron spaghetti z
pomidorami,
czerwoną papryką,
rozmarynem i mielonym
indykiemCóż
mogę powiedzieć więcej o tym wspaniałym aromatycznym daniu, oprócz tego, że jest bardzo proste i smaczne, chyba tylko to że jeśli przygotujesz podwójną porcję, to na następny dzień smakuje wybornie zapieczone pod
żółtym serem. Polecam wszystkim zabieganym!

Dla 4 osób przygotuj:1 opakowanie
makaronu spaghetti0,5 kg zmielonego
mięsa indyka4
czerwone papryki ramiro (lub 2 zwykłe)2 ząbki
czosnku1 gałązkę świeżego
rozmarynu1 dużą łyżkę
koncentratu pomidorowego2
szalotki4 duże łyżki
oliwy z oliwek1 garśc piórek
parmezanu.
Makaron ugotuj wg. przepisu na opakowaniu. Z
papryki usuń gniazda nasienne i pokrój je na pseczki.
Czosnek obierz i posiekaj na drobną kosteczkę.
Szalotkę obierz i potnij na niezbyt drobną kostkę. Igły
rozmarynu drobno posiekaj. Na rozgrzaną patelnię wrzuć
czonek cebulę,
rozmaryn i
mięso. Całość dopraw
solą i
pieprzem i dokładnie wymieszaj. Do obsmażonego
mięsa dodaj
koncetrat pomidorowy i pociętą
paprykę, wymieszaj. Po 3 minutach dodaj 1 szklankę
wody i znów wymieszaj. Dopraw do smaku. Duś
mięso i
paprykę na wolnym ogniu przez ok. 20 minut.

Na koniec dodaj do sosu
makaron, wymieszaj i nakładaj.
Makaron możesz posypać piórkami
parmezanu. Smacznego!