Wykonanie
Warzywa duszone z
kiełbasą ze świeżymi listkami
bazyliiUwielbiam gdy na talerzu pojawia się zestaw kolorów: czerwony, zielony i żółty. W tym przypadku czerwony to
papryka,
kiełbasa i
pomidory, zielony -
papryka,
cukinia,
por i
bazylia, żółty reprezentuje
papryka. Smaki i aromaty przenikają się tu tworząc niesamowite połączenie.Takie danie nie tylko wygląda niesamowicie, ale i wspaniale smakuje, a do tego z daleka kusi zapachem. Pychota!

Dla 4 osób przygotuj:1 pęto ulubionej
kiełbasy1 średnią
cukiniępo 1 czerwonej, zielonej i
żółtej papryce1
por1 garść świeżych listków
bazylii2 ząbki
czosnku6 średniej wielkości
pomidorów4 duże łyżki
oliwy z oliwek1 małą łyżkę
soliświeżo mielony
pieprzWszystkie warzywa i
kiełbasę potnij w grubą kostkę.
Czosnek pokrój w drobniutką kosteczkę. Na rozgrzaną, dużą, głęboką patelnię wlej
oliwę z oliwek. Dodaj
por i
kiełbasę. Następnie wymieszaj. Po 3 minutach dodaj
paprykę i wymieszaj. Po kolejnych 3 minutach dodaj
pomidory i
cukinię. Całość dopraw
solą i
pieprzem, następnie wymieszaj . Duś na średnim ogniu przez 10 minut. Na koniec posyp całość świeżymi listkami
bazylii i podaj ze świeżym
pieczywem lub
ryżem. Smacznego!