Wykonanie
Grillowany
indyk na sałacie z
winogronami w słodkim sosie
chilli z chrupiącymi grzaneczkami z
serem camembertDziś słońce nie pozwoliło nam siedzieć w domu. Wyruszyliśmy zaraz po śniadaniu na dłuuugi spacer. Było cudnie! Gdy wróciliśmy po kilku godzinach byliśmy głodni jak
wilki. Więc przygotowałam w niecałe 15 minut pyszną, lekką
sałatkę z
indykiem. Jest rewelacyjna!
Indyk soczysty,
sałata chrupiąca,
winogrona słodkie, dressing pikantny i do tego wszystkiego grzaneczki z
camembertem. Pycha! Gorąco polecam!

Dla 2 osób przygotuj:3 sznycelki z
piersi indyka2 ząbki
czosnku2 duże łyżki
oliwy z oliwek2 szczypty
soli i
pieprzu1 paczkę mieszanki
sałat1 szklankę
winogron na dressing przygotuj:4 duże łyżki
oliwy z oliwek1 dużą łyżkę
octu ryżowego1 małą łyżkę
miodu2 duże łyżki słodkiego sosu
chili1 dużą łyżkę
sosu śliwkowego (jeśli nie masz, nie dodawaj) na grzaneczki przygotuj:2
bułki pełnoziarniste1/2
sera camembertIndyka włóż do miski, dodaj drobno posiekany
czosnek, 2 duże łyżki
oliwy z oliwek,
sól i pierz. Następnie dokładnie wymasuj
indyka marynatą.Rozgrzej patelnię grillową do wysokiej temperatury, wyłóż na nią sznycelki z
indyka. Grilluj 2 minuty z obu stron po dwa
razy. Następnie przełóż
mięso na talerzyk.
Sałatę umyj, osusz i wyłóż na talerze. Rozgrzej piekarnik do 220 stopni z funkcją z termoobiegiem.
Bułki potnij w poprzek na małe kromeczki, wyłóż na blachę, na każdego nałóż plasterek
serek camembert. Piecz przez 6 minut.

Przygotuj dressing mieszając
oliwę,
miód, słodki sos
chili i
sos śliwkowy oraz
ocet. Potnij
winogrona, posyp nimi
sałatę.
Indyka potnij na plasterki w poprzek włókien, następnie przełóż je na wierzch
sałaty. Na około poukładaj gotowe grzaneczki,
mięso polej dressingiem i gotowe. Smacznego!