Wykonanie
Sałata lodowa z
rzodkiewką,
ogórkiem i
szczypiorkiem z dressingiem
czosnkowo-
musztardowo-
majonezowymMój młodszy brat odkąd pamiętam
jada na obiad
schabowe. Świątek, piątek czy niedziela -
schabowe. A że kotlety pojawiają się na wielu stołach w
porze obiadowej, polecam dziś
sałatkę, która doskonale do nich pasuje. Jest chrupiąca, świeża, lekko pikantna, dla mnie super, brat też pochwalił.
Dla 4 osób przygotuj:1/2 główki
sałaty lodowej1 pęczek
rzodkiewki1/2 zielonego
ogórkagarść poszatkowanego
szczypiorku1 ząbek
czosnku1 dużą łyżkę
majonezu1 dużą łyżkę kwaśnej
śmietany1 małą łyżkę
musztardy1 szczyptę
soli1 szczyptę
cukru1 szczyptę
pieprzuSałatę podrzyj na małe kawałeczki,
rzodkiewkę pokrój na plasterki,
ogórka w kosteczkę. W miseczce wymieszaj
musztardę,
śmietanę,
majonez, drobno posiekany
czosnek,
sól,
pieprz i
cukier.
Sałatę wyłóż na półmisek, posyp
rzodkiewką i
ogórkiem. Następnie polej dressingiem i posyp
szczypiorkiem.
Sałatka będzie też świetna na kolację ze świeżym
pieczywem. Smacznego!