Wykonanie
Jedna z najlepszych sałatek na każdą imprezę, grilla czy inne okazje. Jak dotąd smakowała każdemu ;) Nie należy do lekkich przekąsek ze względu na zawartość
majonezu i smażonego
kurczaka... no ale raz kiedyś można sobie pozwolić :)

Jeśli chodzi jednak o bomby kaloryczne, to pozwoliłam sobie na taką podczas wycieczki do Pragi 2 tygodnie temu... Kto nie był jeszcze w Pradze, temu gorąco polecam to miasto. Piękne
widoki, wiele możliwości na spacer, nie tylko wśród
budynków ale również na w otoczeniu pięknych lasów i
sadów. Po długim dniu zwiedzania można sobie wtedy pozwolić na zimne czeskie
piwo i moją wcześniej już wspomnianą bombę kaloryczną, czyli... smażony
ser.. mniam, kto nie jadł niech żałuje, jednak najlepszy jest właśnie w Czechach! Poniżej do urozmaicenia kulinarnych doznań dorzucam kilka zdjęć z mojej podróży do krainy krecika ;)







Zakochałam się w Pradze!Przejdźmy jednak do przepisu :)Składniki:2-3
filety z kurczaka1 duża
cebula, u mnie czerwona1 puszka
kukurydzykilka
ogórków konserwowych1
kapusta pekińskamajonezkeczupprzyprawa do gyrosa,
papryka słodka,
sól,
pieprz1.
Kurczaka umyć, pokroić w kostkę przyprawić
przyprawami i usmażyć na złoty kolor.2.
Cebulę pokroić w piórka,
ogórki w kostkę,
kukurydzę odsączyć,
kapustę umyć i poszatkować.3 . W dużej, szklanej misce układać następująco:
mięso,
keczup,
ogórki,
cebula,
kukurydza,
majonez,
keczup,
kapusta pekińska.4. Posypać
kapustę dla ozdoby
papryką słodką.
Sałatkę przed podaniem warto schłodzić przez kilka godzin w lodówce ;)Smacznego!