Wykonanie
Czasami warto eksperymentować ;) Dzisiaj chciałam zrobić coś na szybko, pewne było, że będzie to
makaron... Druga kwestia - ze
szpinakiem, czy bolognese? Poszłam na kompromis. Można powiedzieć, że połączyłam dwa przepisy, co w efekcie dało pyszne spaghetti ze
szpinakiem i
mięsem mielonym. Sama jestem zaskoczona, że pozornie tak proste i powszechne danie, wyszło na swój sposób wyjątkowe. Spróbujcie, a nie pożałujecie :)

Składniki:
Makaron spaghetti nr. 5500 g
mięsa mielonego1 opakowanie
mrożonego szpinaku rozdrobnionego1
cebula3 ząbki
czosnku1
ser pleśniowy (turkus) lub
fetasól,
pieprz,
papryka słodka, świeżo zmielona
gałka muszkatołowakilka kropel
soku z cytryny
1.
Mięso podsmażyć na
oliwie. Pod koniec smażenia dodać
sól,
pieprz i
paprykę.2.
Cebulkę posiekać, podsmażyć na
oliwie, dodać
czosnek i
szpinak. Dusić aż
szpinak się rozmrozi. 3. Dodać
ser i dusić dalej pod przykryciem aż
ser się roztopi. Dokładnie wymieszać.4. Doprawić gałką,
solą,
pieprzem i odrobiną
cukru. Dodać kilka kropel
cytryny i wymieszać.5. Gotowym sosem polać
makaron :)Smacznego!