Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
mąka z pełnego przemiału 3 szklanek
mąka sojowa 1 łyżek stołowych
kapusta 1 sztuk
cebula 3 sztuk
pieczarka 30 gramówWykonanie:Połączyć
mąki, dodać tyle ciepłej
wody, aby uzyskać konsystencję ciasta. Pozostawić na pół godziny. Rozwałkować ciasto i pokroić na łazanki, czyli małe kwadraciki lub romby. Przygotować garnek z wrzątkiem, wrzucić łazanki i gotować 10-15 minut. Wyjąć i odcedzić. Przygotować
kapustę: poszatkować i ugotować w małej ilości osolonej
wody. Odcedzić. Na
oliwie podsmażyć pokrojoną w kostkę
cebulę, dodać pokrojone
pieczarki i odrobinę
wody i udusić w rondelku. Połączyć z łazankami. Podawać udekorowane ćwiartkami
pomidora i
pietruszką.Potrawy mączne weg.Potrawy z
GrzybówPotrawy z
MakaronemDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: