Wykonanie
Może się tak jednak zdarzyć, że ktoś nie lubi flaków, bo np. się brzydzi :) Dla kogoś takiego inna propozycja. Równie klasyczne połączenie. Podobnie jak w przypadku rosołu barszcz można zrobić na szybko lub wykwintnie :) Ta druga opcja przewiduje robienie
wywaru z warzyw i
buraków, niemniej jednak o tej
porze goście już będą w takim stanie, że nie dostrzegą różnicy, dlatego ja użyłem
bulionu z kostki i koncentratu buraczanego.Składniki:-
kapusta kiszona-
pieczarki-
cebula-
mąka- koncentrat buraczany- kostka warzywna
Wykonanie:
Pieczarki i
cebulę kroimy i podsmażamy razem. Dodajemy pokrojonej
kiszonej kapusty i jeszcze chwilę smażymy. Do
mąki dodajemy
wody aby powstało nam lejące się ciasto. Smażymy z niego naleśniki - tylko cienkie! Nakładamy do środka farszu z
kapusty i zawijamy. Możemy panierować w cieście i
bułce tartej, ale wystarczy, że umoczymy tylko w miejscu w którym stykają się dwa końce i usmażymy żeby się skleiły.Jeszcze barszcz. Do gotującej się
wody dodajemy kostki warzywne i koncentrat z
buraków. Gotujemy chwilę i podajemy.