ßßß Cookit - przepis na Schabowe ruloniki z papryką i bazylią

Schabowe ruloniki z papryką i bazylią

nazwa

Wykonanie

Niebagatelna propozycja na obiad nie tylko w tygodniu. Prezentuje się i smakuje obłędnie. Oczywiście kto lubi bardziej ostre, odpowiednio więcej dodaje papryczki chilli ;) Z tych proporcji co podam ....uffff gorąco było :)
Inne przepis na roladki schabowe z mojego bloga : roladki-schabowe-w-sosie-grzybowym
: roladki-schabowe-w-sosie-pomidorowo - serowym
Do wykonania dania potrzebne będą:
Składniki :
6 kotletów schabowych
2 średnie papryki czerwone
20 dag sera typu parmezan
1 strąk papryczki chilli
1 pęczek bazylii
4 łyżki musztardy
1 łyżeczka kminku
sól
pieprz
1 łyżka oleju
kolorowy pieprz
Przygotowanie:
Mięso opłucz, osusz i mocno rozbij. Posyp pieprzem i solą.
Papryki umyj, rozetnij , wyjmij gniazda nasienne. Strąki papryki pokrój na mniejsze kosteczki.
Papryczkę chilli umyj , pokroić drobno i jeśli chcesz mieć danie ogniste to pokrój papryczkę z nasionkami a jeśli mniej ostre to pozbądź się nasionek.
Bazylię opłucz i osusz, oderwij listki.
Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Na patelni rozgrzej olej i na początek włóż pokrojoną papryczkę chilli. Posyp nasionami kminku i smaż przez kilka minut.
Następnie dodać paprykę czerwoną pokrojoną i lekko poddusić ok. 15 minut na małym ogniu.
Pozostawić do ostygnięcia.
Mięso potłuczone wysmaruj musztardą, posyp startym serem.
Ułóż na serze farsz paprykowy i ciasno zwiń. Rulony zepnij wykałaczką.
Ułóż w naczyniu żaroodpornym , posyp zmielonym kolorowym pieprzem i kminkiem. Piecz ok. 30 minut w temp. 175 C.
Źródło:http://smakolyki-moniki.blogspot.com/2014/01/schabowe-ruloniki-z-papryka-i-bazylia.html