Niebagatelna propozycja na obiad nie tylko w tygodniu. Prezentuje się i smakuje obłędnie. Oczywiście kto lubi bardziej ostre, odpowiednio więcej dodaje papryczki chilli ;) Z tych proporcji co podam ....uffff gorąco było :)Inne przepis na roladki schabowe z mojego bloga : roladki-schabowe-w-sosie-grzybowym: roladki-schabowe-w-sosie-pomidorowo - serowymDo wykonania dania potrzebne będą:Składniki :6 kotletów schabowych2 średnie papryki czerwone20 dag sera typu parmezan1 strąk papryczki chilli1 pęczek bazylii4 łyżki musztardy1 łyżeczka kminkusólpieprz1 łyżka olejukolorowy pieprzPrzygotowanie:Mięso opłucz, osusz i mocno rozbij. Posyp pieprzem i solą.Papryki umyj, rozetnij , wyjmij gniazda nasienne. Strąki papryki pokrój na mniejsze kosteczki.Papryczkę chilli umyj , pokroić drobno i jeśli chcesz mieć danie ogniste to pokrój papryczkę z nasionkami a jeśli mniej ostre to pozbądź się nasionek.Bazylię opłucz i osusz, oderwij listki.Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach.Na patelni rozgrzej olej i na początek włóż pokrojoną papryczkę chilli. Posyp nasionami kminku i smaż przez kilka minut.Następnie dodać paprykę czerwoną pokrojoną i lekko poddusić ok. 15 minut na małym ogniu.Pozostawić do ostygnięcia.Mięso potłuczone wysmaruj musztardą, posyp startym serem.Ułóż na serze farsz paprykowy i ciasno zwiń. Rulony zepnij wykałaczką.Ułóż w naczyniu żaroodpornym , posyp zmielonym kolorowym pieprzem i kminkiem. Piecz ok. 30 minut w temp. 175 C.