Wykonanie
            Nie wiem jak to się stało ,że moja ulubiona szarlotka nie została do tej 
pory opublikowana na blogu ;) Dość długo byłam zdania , że najlepsza szarlotka to taka upieczona na cieście kruchym. Zmieniłam zdanie, kiedy po raz pierwszy upiekłam właśnie tą wersję . Jest niezwykle puszysta a jabłuszka dodają jeszcze bardziej jej delikatności. Rozpływa się w ustach i jest to przepyszny dodatek do 
kawy i 
herbaty o każdej 
porze dnia i roku :)



Składniki:2 szkl. 
mąki3 
jajka3/4 szkl.
cukru2 łyżeczki 
proszku do pieczeniakostka 
margaryny250 ml 
śmietany kremówki 30 %1,5 kg 
jabłek Szarej Renety ( można użyć słoik 
jabłek litrowy)
cukier puder
Sposób przygotowania:2 
jajka i 1 
żółtko (
białko zostaw) i zmiksuj z 
cukrem na puszystą pianę.Wymieszaj z przesianą 
mąką , 
proszkiem do pieczenia, rozpuszczoną 
margaryną i 
śmietaną.Połowę ciasta wyłóż na blaszkę ( 29 x 24 cm ) i piecz ok. 25 minut w temp. 180 CCiasto wyjmij z piekarnika , posmaruj 
białkiem wierzch ciasta i pokryj 
jabłkami( 
jabłka obierz , wyjmij gniazda nasienne , pokrój na ćwiartki, zalej 
wodą i duś pod przykryciem do czasu aż jabłuszka zmiękną, lekko posłódź do smaku) a następnie wylej resztę ciasta.Piecz przez 30 minut ,aż ciasto nabierze pięknego złotego koloru.Smacznego :)