ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofilety z białej ryby 4 sztukgrzyby leśne 500 gramówwino białe wytrawne 1 szklanekcebula 1 sztukmasło 50 gramówestragon 2 łyżek deserowychsok z cytryny 1 łyżek deserowychśmietana 1 szklanekpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone grzyby oraz cebulę drobno posiekać i smażyć 5 minut na połowie masła, mieszając, przyprawić solą oraz pieprzem. Rozłożyć je na opłukanych, osuszonych filetach rybnych. Każdą porcję zwinąć w rulonik i spiąć wykałaczką. Ułożyć w płytkim naczyniu żaroodpornym, skropić i podlać winem, posypać wiórkami masła i posiekanym estragonem, oprószyć solą oraz pieprzem. Przykryć folią aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok. 35 minut. Sos z dna naczynia przelać do rondla i gotować, aż połowa odparuje. Rybę trzymać w wyłączonym piekarniku. Sos zaciągnąć śmietaną, doprawić sokiem z cytryny i ewentualnie solą oraz pieprzem. Polać nim gorące roladki rybne. Podawać z ziemniakami i koszonymi ogórkami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPotrawy z RybKomentarze:Autor: KRYCHAData: 2011-05-26Mam pytanko.. czy moga to byc grzyby lesne ale suszone??Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: