ßßß Cookit - przepis na Filety rybne nadziewane grzybami

Filety rybne nadziewane grzybami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
filety z białej ryby 4 sztuk
grzyby leśne 500 gramów
wino białe wytrawne 1 szklanek
cebula 1 sztuk
masło 50 gramów
estragon 2 łyżek deserowych
sok z cytryny 1 łyżek deserowych
śmietana 1 szklanek
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone grzyby oraz cebulę drobno posiekać i smażyć 5 minut na połowie masła, mieszając, przyprawić solą oraz pieprzem. Rozłożyć je na opłukanych, osuszonych filetach rybnych. Każdą porcję zwinąć w rulonik i spiąć wykałaczką. Ułożyć w płytkim naczyniu żaroodpornym, skropić i podlać winem, posypać wiórkami masła i posiekanym estragonem, oprószyć solą oraz pieprzem. Przykryć folią aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok. 35 minut. Sos z dna naczynia przelać do rondla i gotować, aż połowa odparuje. Rybę trzymać w wyłączonym piekarniku. Sos zaciągnąć śmietaną, doprawić sokiem z cytryny i ewentualnie solą oraz pieprzem. Polać nim gorące roladki rybne. Podawać z ziemniakami i koszonymi ogórkami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Ryb
Komentarze:
Autor: KRYCHA
Data: 2011-05-26
Mam pytanko.. czy moga to byc grzyby lesne ale suszone??
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8395/Filety-rybne-nadziewane-grzybami