Wykonanie
Dzisiaj pierwszy przepis od dłuższego czasu. Wiele się działo, ale i wiele będzie się dopiero dziać, także zapraszam Was do obserwowania moich kulinarnych podbojów :) Wiele
planów, wiele marzeń i mam zamiar każde spełnić, kilka jest, że tak
powiem " in progress" haha :) Dzisiaj przepis na suflet :)
Mieliście okazje widzieć mój przepis na suflet
czekoladowy, ale ten, powstał na potrzeby konkursu i jest zupełnie mój :)

Składniki :- 2 łyżki
masła- 2 łyżki
mąki- szklanka
mleka- 3
jajka- 1,5 łyżki
cukru-łyżeczka
tymianku-
borówka amerykańska lub
jagody- opakowanie
serka Alemette Fruit (
wiśnia i
żurawina)Przygotowanie:1. Rozpuścić w garnku
masło, dodać
mąkę i mieszać szybko i dokładnie aż powstanie zasmażka.2. Dolewać powoli
mleko i mieszać aż powstanie jednolita masa ( beszamel)3.Do jeszcze ciepłej masy dodać
żółtka,
serek Almette,
cukier i
tymianek oraz lekko rozgniecione
borówki - odstawić do wystygnięcia4. Ubić
białka na sztywną pianę, i gdy masa ostygnie, dodawać porcjami.5. Piec w kokilkach przez około 15 minut w 180 ° C