Wykonanie
Tak jak pisałem w pierwszym
poście, tak tez się niestety stało. Wczoraj nie miałem czasu na dodanie postu, ze względów naukowych :)))))
Ale dodaje je dzisiaj- są to szaszłyki z drobiu na
trawie cytrynowej.
Szaszłyki składają się z mielonej
piersi z kurczaka,
pietruszki,
imbiru,
czosnku,
sosu sojowego,
pieprzu,
bułki tartej i
jajkaTrawę cytrynową trudno jest dostać w sklepach, więc jeżeli ją zobaczycie to od razu bierzcie. Nie należy do najtańszych , ale już sam jej zapach zachęca do zakupu.Taka trawę musimy przeciąć na pół, aby wydobyć znajdujący się pod powierzchowną skorupką aromat :)Na takie połówki nadziewamy nasze
mięso, które wcześniej musiało odpocząć w lodówce jakies 30 minut.
Smażymy aż do zbrązowienia
mięsa.Do tego wszystkiego dip
ananasowy z
mango i
chili ! Pycha :)