Wykonanie


-1
przepiórka-
sól,
pieprz,
rozmaryn,
gałka muszkatołowa-
oliwa z oliwek- 1
seler-2 łyżki
masła- łyżka
mleka- kilka liści
kapusty pekińskiej- sok z 1
limonki- kilka kropli
sosu sojowego
1.
Przepiórkę solimy,
pieprzymy i dodajemy
rozmaryn. Pod skórę od strony piersi wkładamy
masło, na koniec skrapiająć wszystko
oliwą wstawić na 30 minut do lodówki.2.
Seler pokroić w równą kostkę i podsmażyć na
maśle. Gdy się zeszkli dolac
wody, aby tylko przykrywała
seler i gotowac do miękkości.3.
Przepiórkę włożyć do piekarnika, piec w 190 °C przez 15 minut i kolejne 15 minut z drugiej strony.4.
Kapuste kroimy w drobne kawałki, dodajemy
sok z limonki i
sos sojowy.5.
Seler blendujemy i dodajemy
mleko, aż uzyska ładnej kremowej konsystencji, na koniec dodajemy
pieprz i
gałkę muszkatołową.6. Układamy wszystko na talerzu i podajemy :)