ßßß
-1 przepiórka- sól, pieprz, rozmaryn, gałka muszkatołowa- oliwa z oliwek- 1 seler-2 łyżki masła- łyżka mleka- kilka liści kapusty pekińskiej- sok z 1 limonki- kilka kropli sosu sojowego
1. Przepiórkę solimy, pieprzymy i dodajemy rozmaryn. Pod skórę od strony piersi wkładamy masło, na koniec skrapiająć wszystko oliwą wstawić na 30 minut do lodówki.2. Seler pokroić w równą kostkę i podsmażyć na maśle. Gdy się zeszkli dolac wody, aby tylko przykrywała seler i gotowac do miękkości.3. Przepiórkę włożyć do piekarnika, piec w 190 °C przez 15 minut i kolejne 15 minut z drugiej strony.4. Kapuste kroimy w drobne kawałki, dodajemy sok z limonki i sos sojowy.5. Seler blendujemy i dodajemy mleko, aż uzyska ładnej kremowej konsystencji, na koniec dodajemy pieprz i gałkę muszkatołową.6. Układamy wszystko na talerzu i podajemy :)