ßßß Cookit - przepis na Fasolka smażona

Fasolka smażona

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 2
Ilość ocen : 5
Składnik
Logo Ilość Czego
cukier według uznania
fasolka zielona 40 dekagramów
rosół 2 łyżek stołowych
mielone mięso 5 łyżek stołowych
sos sojowy według uznania
sos hoisin 1 łyżek stołowych
wódka wyborowa 1 łyżek stołowych
sól według uznania
olej według uznania
Wykonanie:
Pokrojoną w kawałki fasolkę bez ogonków i włókien smażyć, mieszając, na mocno rozgrzanym oleju przez 2 minuty. Wlać rosół, dusić minutę, ciągle mieszając. Zmniejszyć płomień i dusić przez 4-5 minut na małym ogniu, później fasolkę wybrać łyżką cedzakową i odstawić. Na rozgrzany olej włożyć mięso uformowane w małe kulki oraz imbir. Mieszając, smażyć przez ok. 2 minuty. Wlać sos sojowy, sos hoisin lub pomidorowy pikantny, cukier i wódkę, wszystko wymieszać. Smażyć, ciągle mieszając, dodać fasolkę i dokładnie wymieszać z innymi składnikami. Podawać ze smażonym lub gotowanym ryżem zaraz po przyrządzeniu.
Autor: wieslawal64
Zobacz inne przepisy użykownika!
Inne
Jarzyny i Pasztety weg.
Kuchnia Polska
Kuchnia Staropolska
Komentarze:
Autor: monpol6
Data: 2009-04-09
Z alkoholem?
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5528/Fasolka-smazona