Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czego
cukier według uznania
fasolka zielona 40 dekagramówrosół 2 łyżek stołowych
mielone mięso 5 łyżek stołowych
sos sojowy według uznania
sos hoisin 1 łyżek stołowych
wódka wyborowa 1 łyżek stołowych
sól według uznania
olej według uznaniaWykonanie:Pokrojoną w kawałki
fasolkę bez ogonków i włókien smażyć, mieszając, na mocno rozgrzanym
oleju przez 2 minuty. Wlać rosół, dusić minutę, ciągle mieszając. Zmniejszyć płomień i dusić przez 4-5 minut na małym ogniu, później
fasolkę wybrać łyżką cedzakową i odstawić. Na rozgrzany
olej włożyć
mięso uformowane w małe kulki oraz
imbir. Mieszając, smażyć przez ok. 2 minuty. Wlać
sos sojowy,
sos hoisin lub
pomidorowy pikantny,
cukier i
wódkę, wszystko wymieszać. Smażyć, ciągle mieszając, dodać
fasolkę i dokładnie wymieszać z innymi składnikami. Podawać ze smażonym lub gotowanym
ryżem zaraz po przyrządzeniu.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!InneJarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaKuchnia StaropolskaKomentarze:Autor: monpol6Data: 2009-04-09Z alkoholem?Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: