ßßß Cookit - przepis na Kurczak z zieloną fasolką

Kurczak z zieloną fasolką

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 2
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
olej według uznania
przyprawy chińskie według uznania
sos sojowy według uznania
wódka wyborowa 1 łyżek stołowych
rosół 1/2 szklanek
kostka rosołowa z kury 1/4 kostek
białko 1 sztuk
mąka ziemniaczana 2 łyżek stołowych
sól według uznania
zielona fasolka 30 dekagramów
filety z kurczaka 2 sztuk
smalec według uznania
Wykonanie:
Fasolę umyć, odciąć ogonki i pokroić w kawałki. Kawałki mięsa posypać solą, przyprawami i mąką ziemniaczaną, skropić wódką i dokładnie wymieszać. Rosół lub wodę z kostką rosołową wlać do płaskiego garnka, doprowadzić do wrzenia. Włożyć fasolkę, zagotować, następnie zmniejszyć płomień i gotować ok. 6 minut. Dodać smalec, wymieszać, dusić jeszcze ok. l minuty na małym ogniu. Następnie rozgrzać olej w rondlu, włożyć mięso i, mieszając, smażyć przez ok. 2 minuty. Rosół z fasolką przełożyć na patelnię z mięsem. Mieszając, smażyć minutę. Podawać z ryżem na sypko zaraz po przyrządzeniu.
Autor: wieslawal64
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Chińska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5502/Kurczak-z-zielona-fasolka-