ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegoolej według uznaniaprzyprawy chińskie według uznaniasos sojowy według uznaniawódka wyborowa 1 łyżek stołowychrosół 1/2 szklanekkostka rosołowa z kury 1/4 kostekbiałko 1 sztukmąka ziemniaczana 2 łyżek stołowychsól według uznaniazielona fasolka 30 dekagramówfilety z kurczaka 2 sztuksmalec według uznaniaWykonanie:Fasolę umyć, odciąć ogonki i pokroić w kawałki. Kawałki mięsa posypać solą, przyprawami i mąką ziemniaczaną, skropić wódką i dokładnie wymieszać. Rosół lub wodę z kostką rosołową wlać do płaskiego garnka, doprowadzić do wrzenia. Włożyć fasolkę, zagotować, następnie zmniejszyć płomień i gotować ok. 6 minut. Dodać smalec, wymieszać, dusić jeszcze ok. l minuty na małym ogniu. Następnie rozgrzać olej w rondlu, włożyć mięso i, mieszając, smażyć przez ok. 2 minuty. Rosół z fasolką przełożyć na patelnię z mięsem. Mieszając, smażyć minutę. Podawać z ryżem na sypko zaraz po przyrządzeniu.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia ChińskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: