ßßß
 
            
         Koszt: ok. 15 zł / 2 os.Składniki:piersi z kurczaka (ok. 400g)mąka ziemniaczana (50-100g)sos sojowywódkaSposób przyrządzenia:
Koszt: ok. 15 zł / 2 os.Składniki:piersi z kurczaka (ok. 400g)mąka ziemniaczana (50-100g)sos sojowywódkaSposób przyrządzenia: Piersi z kurczaka oczyszczamy i w razie potrzeby kroimy na płaty grubości ok. 1cm. Następnie mieszamy w miseczce sos sojowy z wódką w równych proporcjach. Dodajemy stopniowo mąkę i mieszamy do uzyskania jednorodnego, bardzo gęstego i kleistego sosu. Piersi z kurczaka zanurzamy w sosie i odstawiamy na 5 minut w celu dokładnego obtoczenia. Kotlety smażymy na wcześniej rozgrzanej patelni na kolor złotawo brązowy. Podczas smażenia należy bardzo uważać, aby nie przypalić kotletów.Dzisiejszego wieczoru podam je z kaszą gryczaną oraz przepyszną, choć zapomnianą, brukselką :)
Piersi z kurczaka oczyszczamy i w razie potrzeby kroimy na płaty grubości ok. 1cm. Następnie mieszamy w miseczce sos sojowy z wódką w równych proporcjach. Dodajemy stopniowo mąkę i mieszamy do uzyskania jednorodnego, bardzo gęstego i kleistego sosu. Piersi z kurczaka zanurzamy w sosie i odstawiamy na 5 minut w celu dokładnego obtoczenia. Kotlety smażymy na wcześniej rozgrzanej patelni na kolor złotawo brązowy. Podczas smażenia należy bardzo uważać, aby nie przypalić kotletów.Dzisiejszego wieczoru podam je z kaszą gryczaną oraz przepyszną, choć zapomnianą, brukselką :)