Wykonanie
Z góry przepraszam za długą nieobecność, tak wyszło :/Przedstawiam najlepsze pancakes jakie kiedykolwiek
jadłam, mięciutkie, puszyste i... zdrowe! Jedząc je, czułam się jakbym jadła
pomarańczowy biszkopt... Ach... Niebo :3
Składniki (na 8 pancakes):opakowanie
serka wiejskiego (200g)3
jajka30g
oleju kokosowego (lub
masła)3 łyżki soku z
pomarańczy60g
mąki pszennej pełnoziarnistejłyżeczka
proszku do pieczeniaszczypta
cynamonu3 łyżeczki
cukru brązowegołyżka
skórki pomarańczowejszczypta
soliopakowanie
serka bieluchłyżka
skorki pomarańczowej2 łyżki soku z
pomarańczySerek wiejski odcedzić (mają zostać same granulki).
Olej kokosowy roztopić.
Serek,
żółtka,
olej i 3 łyżki soku zblendować. Dodać
mąkę,
proszek do pieczenia,
cynamon,
cukier i
skórkę pomarańczową.
Białka ubić na sztywno ze szczyptą
soli. Do masy dodać łyżkę
białek, delikatnie wymieszać. Stopniowo dodawać resztę
białek. Smażyć na suchej patelni (kolejna zaleta tego przepisu-idealnie przewracają się nawet na suchej patelni!).Podawać z
serkiem pomarańczowym (
serek bieluch wymieszać z
sokiem i
skórką pomarańczową),
miodem,
dżemem... lub czymkolwiek chcecie!Smacznego! :3