ßßß Cookit - przepis na Grzybki marynowane z chili

Grzybki marynowane z chili

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
grzyby leśne 1,5 kilogramów
sól 1 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
ocet (10%)1 szklanek
cukier 3 łyżek stołowych
sól 1,5 łyżek deserowych
ziele angielskie według uznania
pieprz według uznania
liść laurowy 3 sztuk
cebula 1 sztuk
papryczka chili 4 sztuk
Wykonanie:
Oczyszczoną cebulę pokroić w ćwiartki. Grzyby oraz papryczki też oczyścić. Do litra osolonej wody (łyżka soli) wrzucić grzyby razem z cebulą i gotować do miękkości ok. 25 minut. Odcedzić, osaczyć i wystudzić.
Zalewa: oczyszczona cebule pokroić w piórka. Do octu wlać 3 szklanki wody, dodać cebulę, 1,5 łyżeczki soli, 3 łyżki cukru oraz przyprawy (kilka ziarenek pieprzu, ziela i listki laurowe) i gotować 15 minut.
Grzyby przełożyć do słoików, do każdego włożyć jedna papryczkę. Wlać gorącą zalewę razem z przyprawami tak, aby płyn zakrył grzyby. Słoiki szczelnie zamknąć i odwrócić do góry dnem, sprawdzając, czy nie ciekną. Pasteryzować 15 minut.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Przetwory weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10923/Grzybki-marynowane-z-chili