Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
grzyby leśne 1,5 kilogramów
sól 1 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
ocet (10%)1 szklanek
cukier 3 łyżek stołowych
sól 1,5 łyżek deserowych
ziele angielskie według uznania
pieprz według uznania
liść laurowy 3 sztuk
cebula 1 sztuk
papryczka chili 4 sztukWykonanie:Oczyszczoną
cebulę pokroić w ćwiartki.
Grzyby oraz papryczki też oczyścić. Do litra osolonej
wody (łyżka
soli) wrzucić
grzyby razem z
cebulą i gotować do miękkości ok. 25 minut. Odcedzić, osaczyć i wystudzić.Zalewa: oczyszczona
cebule pokroić w piórka. Do
octu wlać 3 szklanki
wody, dodać
cebulę, 1,5 łyżeczki
soli, 3 łyżki
cukru oraz
przyprawy (kilka ziarenek
pieprzu, ziela i
listki laurowe) i gotować 15 minut.
Grzyby przełożyć do słoików, do każdego włożyć jedna papryczkę. Wlać gorącą zalewę razem z przyprawami tak, aby płyn zakrył
grzyby. Słoiki szczelnie zamknąć i odwrócić do góry dnem, sprawdzając, czy nie ciekną. Pasteryzować 15 minut.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPrzetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: