Wykonanie
Wczoraj Sylwester, wiele osób spędziło go na domówkach. Ja również. Na przyjęcia w domu warto przygotować szybkie i smaczne przekąski. Oto jakie ja zaserwowałam:Mój stół sylwestrowy:
Zapiekane
pieczarki faszerowane:
pieczarkiżółty sernatka pietruszkicebulabułka tartajajkaolejsólpieprzPieczarki obrać, oddzielić nóżki od kapeluszy. Zetrzeć nóżki i parę kapeluszy, pokroić w kostkę
cebulę. Podsmażyć starte
pieczarki z
cebulą, doprawić. Wystudzić. Dodać
natkę, starty
żółty ser,
jajko i
bułkę tartą. Wyrobić farsz. Nadziewać kapelusze i na wysmarowanej tłuszczem blaszce układać kapelusze napełnione farszem. Piec ok. 20 min w 180 st. termoobieg.Na słodko:
podpłomyki Kupca
owoce:
mandarynki,
ananasbudyń śmietankowy2 łyżki
cukru1,5 szklanki
mleka10 dag
masłaZrobić
budyń z
mleka, proszku budyniowego i
cukru. Wystudzić, zmiksować z
masłem.Nakładać masę na podpłomyki, na wierzch
owoce.Koreczki:marynowane
pieczarkikabanosyoliwkiżółty serInne koreczki: http://mojakulinarnaarkadia.blogspot.com/2013/12/imprezowe-koreczki.htmlDeska
serów:
ser kozi dojrzewający z ziarnami
pieprzuser pleśniowy niebieskiser pleśniowy miękki ze
skórką pomarańczowo-czerwonąWarto przygotować taką deskę
serów, idealnie pasuje do
wina.Nuggetsy z
sosem TzaTziki i
sosem meksykańskimPrzepisy tu:http://mojakulinarnaarkadia.blogspot.com/2013/07/nuggetsy.htmlhttp://mojakulinarnaarkadia.blogspot.com/2013/07/sos-tzatziki.htmlSałatki:http://mojakulinarnaarkadia.blogspot.com/search/label/Sałatki
Moje przepisy zamieszczam w poniższej Akcji: