Sezon kabaczkowy powoli się kończy, dlatego warto przygotować poniższe danie.1 mały kabaczek1 szklanka ryżu300 g mięsa mielonego2 czerwone papryki2 cebule1 słoik przecieru pomidorowegosól, pieprz, majeranekser do posypaniaolej do smażeniaKabaczka kroimy na krążki o wysokości ok 5-7 cm,.Wydrążamy środek, solimy ze wszystkich stron i pozostawiamy na czas przygotowania farszu. Ryż gotujemy w osolonej wodzie na sypko.Mięso lekko podsmażamy i przyprawiamy.Cebulę i paprykę kroimy w kostkę i smażymy do miękkości, dodajemy mięso i przecier pomidorowy, na samym końcu ryż. Masę mieszamy i przyprawiamy. Krążki kabaczka układamy w naczyniu żaroodpornym, nakładamy farsz i zapiekamy 30 minut w 160 stopniach. Na 5 minut przed końcem posypujemy serem.