ßßß Cookit - przepis na 120. Pasztet selerowy Ewy Wachowicz

120. Pasztet selerowy Ewy Wachowicz

nazwa

Wykonanie

1/2 kg selera
1 cebula
1/2 kostki masła
1/2 szklanki wywaru grzybowego - może być z kostki
1 łyżka sosu sojowego
sól pieprz
3 jajka
1/2 szklanki bułki tartej
2 łyżki chrzanu
gałka muszkatołowa
Seler zetrzeć na tarce, cebulę poszatkować - wszystko to ugotować do miękkości w wywarze grzybowym razem z sosem sojowym, solą i pieprzem.
Następnie dodać 3 roztrzepane jajka, roztopione masło, bułkę tartą, chrzan i gałkę muszkatołową. Masę dokładnie wymieszać, wylać do keksówki wysmarowanej tłuszczem i wyspanej bułką tarta. Piec przez godzinę w 170 stopniach.
Źródło:http://jadloiczytadlo.blogspot.com/2013/06/pasztet-selerowy-ewy-wachowicz.html