ßßß
Cookit - przepis na 120. Pasztet selerowy Ewy Wachowicz
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
120. Pasztet selerowy Ewy Wachowicz
Składniki
Seler
Cebula
Masło
Wywar
Grzyby
Sos sojowy
Sól
Pieprz
Jajko
Bułka tarta
Chrzan
Gałka muszkatołowa
Wykonanie
1/2 kg
selera
1
cebula
1/2 kostki
masła
1/2 szklanki
wywaru
grzybowego
- może być z kostki1 łyżka
sosu sojowego
sól
pieprz
3
jajka
1/2 szklanki
bułki tartej
2 łyżki
chrzanu
gałka muszkatołowa
Seler
zetrzeć na tarce,
cebulę
poszatkować - wszystko to ugotować do miękkości w wywarze
grzybowym
razem z
sosem sojowym
,
solą
i
pieprzem
.Następnie dodać 3 roztrzepane
jajka
, roztopione
masło
,
bułkę tartą
,
chrzan
i
gałkę muszkatołową
. Masę dokładnie wymieszać, wylać do keksówki wysmarowanej tłuszczem i wyspanej
bułką tarta
. Piec przez godzinę w 170 stopniach.
Źródło:
http://jadloiczytadlo.blogspot.com/2013/06/pasztet-selerowy-ewy-wachowicz.html
Przepisy powiązane
Pasztet z selera z chrzanem
Pasztet z selera
Krokiet z farszem grzybowym
Domowy pasztet z grzybów
Kotlety z leśnych grzybów + film
Składniki powiązane (0)