Wykonanie
Pyszne i efektowne ciasto o niezbyt fajnej nazwie. Nie jest drogie ani trudne, nie wymaga wyszukanych składników, a na
stole bardzo fajnie się prezentuje. Polecam.
Potrzebne składniki:I.60 dag
zmielonego sera tłustego lub półtłustego3
jajka1 szklanka
cukru1 łyżka grysiku
aromat migdałowyrodzynki (niekoniecznie)
Jajka ubić z
cukrem jak na
biszkopt, dodać
ser i pozostałe składniki, wymieszać, wylać na blachę (24x36).II.3
białkaok. 3/4 szklanki
cukru15 dag
kokosuZ
białek ubić pianę, dodać
cukier i na końcu połączyć z
kokosem. Wyłożyć na masę
serową.III.1 kostka
margaryny4
jajka6 łyżrk
oleju2 szklanki
mąki1,5 szklanki
cukru pudru2 łyżeczki
proszku do pieczenia1 łyżka
kakaopół szklanki masy makowej lub suchego
makuUtrzeć
margarynę z
cukrem, dodawać po jednym
jajku i łyżce
oleju oraz stopniowo
mąkę z
proszkiem do pieczenia. Ciast podzielić na trzy części. Jedną zostawić, do drugiej dodać
mak, do trzeciej
kakao. Łyżką układać na przemian kupki kolorowego ciasta. Upiec w temperaturze 180 stopni, ok. 50 minut. Gorące posypać
cukrem pudrem lub ostudzić i oblać
polewą czekoladową.