ßßß
Dziś mam dla Was prawdziwie ekspresowe danie. Często szykuję takie gdy mój kalendarz przestaje się domykać ;-) i szczerze mówiąc moja rodzina nie ma nic przeciwko takiej "szybkiej kuchni" :-) No więc nie tracąc czasu, czym prędzej mówię co i jak :-)SKŁADNIKI2 puszki tuńczyka w oleju (w kawałkach, nie sałatkowego)1 cebula1 łyżka oleju2 szklanki przecieru pomidorowego1/2 pęczka natki pietruszkisól, pieprz, słodka mielona paprykadodatkowo: starty parmezanno i oczywiście makaron ;-)
Tuńczyka odsączamy z oleju i dzielimy kawałki na mniejsze. Cebulę drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i dodajemy cebulę, podsmażamy przez chwilę (powinna pięknie błyszczeć) i dodajemy tuńczyka, całość dokładnie mieszamy i dolewamy przecier. Smażymy do chwili aż całość zgęstnieje. Doprawiamy sola, pieprzem, papryką (niedużo), dodajemy posiekaną natkę i dokładne mieszamy. Sosem polewamy ugotowany makaron i posypujemy serem.