Wykonanie

Dziś mam dla Was prawdziwie ekspresowe danie. Często szykuję takie gdy mój kalendarz przestaje się domykać ;-) i szczerze mówiąc moja rodzina nie ma nic przeciwko takiej "szybkiej kuchni" :-) No więc nie tracąc czasu, czym prędzej mówię co i jak :-)SKŁADNIKI2 puszki
tuńczyka w oleju (w kawałkach, nie
sałatkowego)1
cebula1 łyżka
oleju2 szklanki
przecieru pomidorowego1/2 pęczka
natki pietruszkisól,
pieprz, słodka mielona
paprykadodatkowo: starty
parmezanno i oczywiście
makaron ;-)
Tuńczyka odsączamy z
oleju i dzielimy kawałki na mniejsze.
Cebulę drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy łyżkę
oleju i dodajemy
cebulę, podsmażamy przez chwilę (powinna pięknie błyszczeć) i dodajemy
tuńczyka, całość dokładnie mieszamy i dolewamy przecier. Smażymy do chwili aż całość zgęstnieje. Doprawiamy
sola,
pieprzem,
papryką (niedużo), dodajemy posiekaną
natkę i dokładne mieszamy. Sosem polewamy ugotowany
makaron i posypujemy
serem.